Rode peper remt virussen, bacteriën en ontstekingen!
Rode peper is er lange tijd van verdacht geweest om maagzweer te veroorzaken. Dat is grote onzin! Wetenschappelijk is bewezen dat in India, waar meer maagzweren zijn dan gemiddeld, de mensen meer NSAID-pijnstillers gebruiken. Deze zijn de rechtstreekse oorzaak van maagzweren.
Geneeskracht maal 12
Vitamine C in rode peper en andere stoffen zorgen voor 12 geneeskrachtige werkingen:
- In rode peper zit meer vitamine C dan in sinaasappel. Capsaïcine in rode peper geeft de scherpe smaak en stopt direct een verkoudheid.
- Een bijholte-ontsteking veroorzaakt door virussen en bacteriën wordt door rode peper verholpen; niet door afgeleide sambalsoorten.
- Verder zorgt deze stof voor het vrijkomen van endorfinen en geeft het daarmee een euforisch gevoel.
- Kankercellen gaan direct kapot zodra capsaïcine in hun buurt komt.
- Vitamine A, C en bioflavonoïdebn helpen de bloedvaten elastisch te houden.
- Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat diabetici minder insuline nodig hebben na het eten van rode peper.
- Leververgroting kan, als deze niet wordt veroorzaakt door alcoholmisbruik, tegen gegaan worden met capsaïcine.
- Capsaïcine is goed tegen prikkelbaredarmsyndroom; zowel de ziekte van Crohn als ontsteking in de dikke darm.
- Capsaïcine doet het energieverbruik verhogen. Dat merk je doordat je het warm krijgt; daarom is rode peper goed bij obesitas.
- In rode peper zit een stof die helpt om klontertjes in het bloed af te breken; daardoor is het goed bij hart- en vaatziekten.
- In de winter, als je gaat schaatsen, is er grote kans op het krijgen van koude voeten; doe eens wat cayennepeper in je sok en merk dat je minder snel koude voeten krijgt.
- In rode peper zit substantie P, dat bestaat uit 11 aminozuren. Dit is een belangrijke stof voor het ruggemerg en het centrale zenuwstelsel in zijn geheel.
Rode pepers zijn een smakelijk toevoeging aan iedere maaltijd. Genees smakelijk!